Fra ventetid til full jobb

Da Damian Fietz kom inn som lærling i Volt Elektro, ble han tatt i mot med spennende utfordringer og gode kolleger. Nå har han tatt fagbrev og fått jobb som montør.

– For meg er trivsel på arbeidsplassen viktig. Når klokka ringer på morgenen, åpner jeg øynene og gleder jeg meg til å komme på jobb.

Damian ble overflyttet til Volt Elektro halvveis i læretiden sin. Bakgrunnen for overflyttingen var at han ikke fikk nok tid ute i felt sammen med veileder. Fra mye innetid på kontoret, ble hverdagen til Damian en helt annen når han kom til Volt Elektro.

– Allerede i første samtale, fikk jeg tilbud om å begynne og jobbe på utenbys anlegg. Det hadde jeg ikke prøvd før, men flere av mine venner hadde sagt at om jeg fikk tilbud om det, så måtte jeg gripe sjansen. Det gjorde jeg og angrer ikke på at jeg tok sjansen jeg fikk, sier Damian.

Trivsel er det viktigste

Som lærling hos Volt Elektro har Damian fått både den veiledningen og arbeidstreningen han trenger for å bli en dyktig montør. Det gjenspeilte seg også da han gikk opp til fagprøven.  

– Kort fortalt skulle jeg installere elektrisk anlegg på både bad, stue, kjøkken, utebod og fasade. Jeg måtte legge opp anleggene på riktig måte og følge gjeldende forskrifter og regler. Men jeg hadde god kontroll på alt, så det gikk veldig bra, sier han.

Med fagbrev i hånden var Volt Elektro rask ute med å tilby Damian jobb videre. Det har han takket ja til.

– Jeg trives utrolig godt her på Volt. Det er varierte arbeidsoppdrag, og vi jobber på tvers av fagmiljøene på huset. Folkene her er utrolig dyktige fagfolk, som mer enn gjerne deler sin kompetanse. Som lærling er man godt ivaretatt her, sier han.

Han forteller at han setter stor pris på at det også blir lagt opp til at mye sosialt sammen gjennom blant annet montørmøter med mat og drikke og grillkvelder.

– Vi er ikke bare kolleger her på Volt, vi er også gode venner.

Espen Gundersen er daglig leder i Volt Elektro Harstad. Han er glad for å ha Damian med på laget.

– Damian har gjort et positivt inntrykk på oss i læretiden. Han har hele tiden tatt utfordringer på strak arm og viser gang på gang at han behersker de svært godt. Vi er stolte for at Damian har bestått fagprøven sin. Og vi er glade for at vi har fått nok en dyktig montør på teamet vårt, sier Gundersen.

I disse dager skal nye studenter ut på jakt etter lærlingplass og Gundersen ønsker seg flere lærlinger.

– Lærlinger er viktige for oss. Og vi håper at vi også i år finner gode lærlinger som passer inn i teamet vårt, avslutter han.

 

WordPress Lightbox